metkel betew tomas Berhane (Foto: Scanpix/TV 2)
metkel betew tomas Berhane (Foto: Scanpix/TV 2)

Er kamerat med Betew - spiller ham i Nokas-filmen

– Uproblematisk, mener filmprodusenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2007 ble Metkel Betew dømt til forvaring for å ha deltatt i Nokas-ranet. Selv har han hele tiden nektet for å ha deltatt.

– Ville ikke tatt rollen uten Betews godkjenning

Tomas Berhane har kjent Metkel Betew i nærmere 30 år. Nå skal han spille rollen som sin egen kamerat i den kommende Nokas-filmen.

– Jeg hadde aldri tatt denne rollen med mindre han hadde sagt ja til å gjøre det. Jeg syns det er litt spesielt å spille en person jeg kjenner så godt og som samtidig nekter for å ha gjort det. Jeg tror ikke at han har gjort det, eller jeg kan ikke annet enn å ta ordet hans for god fisk, sier Tomas Berhane til TV 2 Nyhetene.

Stilte på audition

Filmen skal forsøke å gi et så realistisk bilde av det som skjedde under ranet som mulig. For å finne best mulig karakterer til de ulike rollene, har Alligator Film holdt audition med hele 3000 personer. Tomas Berhane var en av de som møtte på audition.

– Jeg tror jeg var den som fikk rollen først av alle. Jeg fikk rollen da jeg var på en prøveinnspilling. Alt skjedde på en uke, forteller Berhane.

På grunn av rykter velger skuespiller-debutanten nå selv å fortelle om sin fortid.

– Jeg og Betew er barndomsvenner. Vi har gått på samme barneskole og samme ungdomsskole. Vi har spilt på samme fotballag og basketlag og har hatt mye med hverandre å gjøre gjennom hele oppveksten, forteller han.

Var vitne i Nokas-saken

Berhane kjenner ikke bare raneren han spiller i filmen, han var også et av vitnene i Nokas-saken, der kameraten ble dømt til forvaring.

– Om jeg har noe rulleblad fra tidligere? Ja, jeg har et lite rulleblad, men det er ting jeg har lagt bak meg, sier Berhane.

– Skjønner du om noen skulle reagere på at du spiller i denne filmen?

– Nei, jeg syns man skal gi folk en sjanse og jeg tror Norges befolkning kommer til å bli positivt overrasket, sier Berhane.

Spurte ikke om rulleblad

Filmprodusent Jan Aksen Angeltvedt synes det er uproblematisk å ha Betews kamerat på rollelisten.

– Vi har aldri på noen tidspunkt i denne filmen spurt noen om deres kriminelle rulleblad. Når vi skal rollebesette en slik film kan vi ikke bare gå på teaterskoler og idrettslag. Vi må også ut og lete etter de som andre typer livserfaring. Det har vi lykkes med og har også fått med noen typer som vi mener passer veldig godt for denne filmen, sier Angeltvedt til TV 2 Nyhetene.

Første del av filminnspillingen startet i Stavanger i oktober, og er nå avsluttet. Innspillingen av scenene fra Domkirkeplassen i Stavanger sentrum er foreløpig utsatt til februar. Filmen skal etter planen ha premiere på norske kinoer høsten 2010.