Luciano Moggi (Foto: PACO SERINELLI/AFP)
Luciano Moggi (Foto: PACO SERINELLI/AFP)

- Gerrard og Ronaldo var så godt som klare for Juventus

Tidligere Juventus-trener hevder Calciopoli-skandalen var et komplott for å hindre klubbens dominans.

Juventus var en maktfaktor Serie A og i Mesterligaen på starten av 2000-tallet før klubben ble avslørt i «Calciopoli-skandalen» i sommeren 2006.

Cristiano Ronaldo (Foto: Scanpix)
Cristiano Ronaldo (Foto: Scanpix)

Telefonavlytting av klubbens mektige klubbdirektør Luciano Moggi ga grunnlag til mistanke om at Juventus drev med korrupsjon og kampfiksing anført av direktøren.

Som et resultat av avsløringene ble Juventus fratatt seriegullene fra 2004/2005 og 2005/2006 og degradert til Serie B.

Nå hevder den tidligere Juventus-treneren Gigi Maifredi at Calciopoli-skandalen var en konspirasjon for å hindre at Juventus inntok en uoppnåelig posisjon i italiensk fotball.

Han hevder Luiciano Moggi og administrerende direktør Antonio Giraudo så godt som hadde sluttført avtaler med Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo og Liverpools Steven Gerrard.

- Calciopoli? Det er best å legge et slør over det, men la meg si dette: Moggi og Giraudo hadde allerede sikret seg Gerrard og Ronaldo, sa Maifredi til den italienske radiokanalen RadioErre2 ifølge Reuters.

Gerrard (Foto: AP Photo/Dave
  Thompson)
Gerrard (Foto: AP Photo/Dave Thompson)

Han mener at bordet var dekket for total Juventus-dominans i italiensk fotball da Calciopoli-skandalen kom frem i lyset.

- Grunnlaget for at «de svarte og hvite» skulle dominere for de neste tjue årene var lagt. I stedet fant visse personer på en skandale som skulle ta livet av et så sterkt lag, hevder Maifredi.