Gunnar Hvarnes  (Foto: TV 2)
Gunnar Hvarnes (Foto: TV 2)

Mesterkokk lagde gratismat for de fattige

Mesterkokk Gunnar Hvarnes disket opp med fiskegryte hos Kirkens bymisjon i Tromsø mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var hektisk aktivitet på kjøkkenet til Kirkens bymisjon i Tromsø når mesterkokk Gunnar Hvarnes tok over serveringen. På menyen sto fiskegryte.

– Jeg har laget en suppe på blåskjell sammen med god norsk laks, kveite og fersk torsk, med litt reker og kongekrabbe, det sier Gunnar Hvarnes til TV 2 Nyhetene.

Godt besøkt

Hver mandag samles mellom 30 og 60 personer hos bymisjonen for å få seg litt mat. Det å få en mesterkokk på besøk er ei hyggelig avveksling nå i adventstiden. Og de som dukket opp, satte pris på mesteres fiskegryte.

– Nydelig god, sier Tove som kunne kjenne at det var en norgesmester som hadde laget den.

– Det må det minst være, for det er den beste suppen jeg har smakt, tilføyde hun.

Andre gjester var hjertens enig.

– Det var virkelig en tier, suveren tier, og desserten har jeg enda ikke smakt, så den gleder jeg meg til, sier Mia.

Viktig i den kalde tiden

Det er lokale bedrifter som ble inspirert av høstens tv-aksjon som står bak overraskelsen. For i tillegg til å gi til gode formål ute i verden, ønsket de å gjøre noe lokalt.

– Det er jo helt fantastisk og det betyr naturligvis masse. For en god matopplevelse er utrolig godt å få med seg i denne kalde tiden i Tromsø, det sier daglig leder i Kirkens bymisjon i Tromsø til TV 2.

Like seriøst som Bocuse d ’ Or

Og mesterkokken tok serveringen på bymisjonen i Tromsø like alvorlig som om det skulle vært VM i kokkekunst.

– Gjester er gjester uansett, her skal det være varm, god mat. Ikke noe tull, avsluttet Hvarnes.