Grunnskolen mer pop i ny undersøkelse

Grunnskolen har blitt mer populær blant nordmenn, men tiltroen til politiet er lav, viser den årlige undersøkelsen fra EPSI.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EPSI Norge har undersøkt hvordan nordmenn opplever offentlige tjenester. Grunnskole, barnehage, helsetjenester, politi og offentlig transport er sektorene 1.900 nordmenn har blitt intervjuet om.

Siden i fjor har nordmenn fått et bedre inntrykk av grunnskolen. Men selv om mange av de spurte mener skolen har blitt bedre, har forventningene til grunnskolen falt markant, viser undersøkelsen.

Holdningene til politiet har endret seg lite siden i fjor. Blant dem som har anmeldt innbrudd eller legemsbeskadigelse, får politiet bare lav og til dels meget lav score på blant annet servicekvalitet. Nordmenn er lite begeistret for politiet sammenlignet med andre offentlige tjenester i Norge, men også sammenlignet med det som er tilfellet i andre land.

Foreldre med barnehagebarn er stort sett tilfredse med barnehagetjenesten, og de kommunale barnehagene lever opp til forventningene. Men private barnehager scorer høyere enn de kommunale på både kundetilfredshet og lojalitet.

EPSI har gjort tilsvarende studier i andre nordiske land og i Baltikum. Finnene er mest fornøyd med sine offentlige tjenester, og nordmenn er minst fornøyd sine. (©NTB)