Like etter midnatt natt til søndag fikk politiet melding om at en person var funnet død i en bolig nord for Hønefoss sentrum. (Foto: Mari Hvattum/TV 2)
Like etter midnatt natt til søndag fikk politiet melding om at en person var funnet død i en bolig nord for Hønefoss sentrum. (Foto: Mari Hvattum/TV 2)

– Drept far ba om hjelp i tre dager

Faren (56) var bekymret for sønnens helsetilstand. Nå er 17-åringen siktet for å ha drept sin egen far på Hønefoss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Nordre Buskerud rykket ut til rekkehusleiligheten ved Storjordet nord for Hønefoss sentrum natt til søndag etter meldinger om bråk.

Da politiet tok seg inn fant de en mann død. Hans 17 år gamle sønn ble pågrepet, og siktet for forsettlig drap.

Leiligheten bar preg av kamp, og politiet mener 17-åringen i løpet av krangelen skal ha brukt en skarp gjenstand, antakelig en kniv, mot faren.

– Ble ikke tatt alvorlig

En venn av den avdøde 56-åringen mener drapet kunne vært unngått hvis noen hadde reagert tidligere.

I tre dager skal den drepte mannen ha vært i kontakt med både politi og helsevesen fordi sønnen skal ha fått abstinenser og vært urolig. Familiefaren skal ha vært hos legevakten en rekke ganger.

– Gutten oppførte seg rart, og faren forsøkte da å få hjelp av politiet og helsevesenet. Men han ble ikke tatt på alvor, hevder Andreas Langvandsbråten (45) overfor TV 2.

Sendt til psykiatrisk sykehus

– Den eneste hjelpen 17-åringen fikk var en innsovingstablett lørdag kveld, sier Langvandsbråten som fortviler over tapet av sin venn.

Han var sist i kontakt med familiefaren i 23-tiden lørdag. Ifølge Langvannsbråten hadde far og sønn da en rolig kveld hjemme i leiligheten.

Politiet har foreløpig ingen kommentar til uttalelsene til Langvandsbråten før de har fått avhørt ham. Han var på vei til avhør hos politiet søndag ettermiddag.

Det er på det rene at 17-åringen var i så dårlig psykiske tilstand da han ble pågrepet at det var umulig å avhøre ham. Etter pågripelsen ble han fraktet videre til psykiatrisk sykehus.

Nord-Buskerud politidistrikt bedt om teknisk bistand fra Kripos i etterforskningen. Den avdøde mannen vil bli obdusert for å fastslå dødsårsaken.