Ny offensiv etter Obamas strategitale

Tirsdag skal president Barack Obama presentere USAs nye strategi for krigen i Afghanistan. Få dager senere skal angivelig 9.000 soldater forsøke å knuse Taliban-bastionen sør i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obama skal tirsdag offentliggjøre den nye strategien på krigsskolen West Point, og ifølge kilder i Det hvite hus vil han gi klarsignal til å sende mellom 30.000 og 35.000 nye soldater til Afghanistan.

Så snart Obama har holdt sin tale ved West Point, gjør opptil 9.000 marineinfanterister seg klare til å dra til Helmand-provinsen sør i Afghanistan, skriver MACROBUTTON \* MERGEFORMAT The Washington Post MACROBUTTON \* MERGEFORMAT MACROBUTTON \* MERGEFORMAT MACROBUTTON \* MERGEFORMAT MACROBUTTON \* MERGEFORMAT MACROBUTTON \* MERGEFORMAT MACROBUTTON \* MERGEFORMAT MACROBUTTON \* MERGEFORMAT .

Provinsen er en av dem der Taliban står sterkest, og å ta opp kampen mot opprørerne der, er første ledd i opptrappingen av krigen.

- De første soldatene som blir sendt, er marineinfanterister. Vi har lenge ventet spent på en avgjørelse, og vi har harde kamper i vente, sier general James T. Conway, øverstkommanderende for marinekorpset.

USA har hittil ikke kunnet ta et fullstendig oppgjør med Taliban på grunn av mangel på soldater og dårlig infrastruktur. Tidligere i år innledet 10.000 marinesoldater en offensiv i Helmand-provinsen der Taliban ble jaget ut av flere sentrale byer. Soldatene klarte likevel ikke å kaste islamistene ut av byer som for eksempel Marjeh, en by med om lag 50.000 innbyggere og et senter for opiumshandel. (©NTB)