Tog sporet av ved Hell

Ingen ble skadd da et lokaltog med 96 personer om bord sporet av ved Hell i Nord-Trøndelag lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avsporingen opplevdes dramatisk, ifølge konduktør Geir Pettersen. Toget sporet av like ved en skrent med et fall på 20-30 meter ned i sjøen. Det stanset delvis inne i en tunnel.

– Det var tunnelen som reddet oss. Hadde det ikke vært en tunnel rett etter steinen som forårsaket avsporingen, ville vi ha veltet rett utenfor skråningen, sier konduktøren til adressa.no.

Avsporingen skjedde da toget kjørte inn i en stein som lå ved skinnegangen. Passasjerene skal ha merket en humping i toget før det kom en kraftig nedbremsing. Det skal ha vært 94 passasjerer og to NSB-ansatte om bord.

– Toget står, og den største delen er fortsatt på skinnene. Ingen er skadd, men lokføreren klaget over litt vondt i foten, sier pressevakt Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til NTB.

Ifølge vitner har togsettet vridd seg fra midten og framover.

Toget, som var på vei fra Steinkjer til Trondheim, var nærmest fullsatt av passasjerer da uhellet skjedde. Det settes inn buss på strekningen for å frakte passasjerene videre.

– Det er uvisst hvor lang tid det vil ta å fjerne togsettet. Erfaringsmessig snakker vi om alt fra noen timer til ut dagen. Avsporingen kan få konsekvenser for den øvrige togtrafikken, sier Skarpen.

Uhellet skjedde mellom Hell og Muruvik i 13.30-tiden. (©NTB)