HAVNET I ELVA: To kvinner ble sittende fast under vann da denne bilen havnet i elva i Egersund sentrum. Kvinnene ble fraktet til sykehus med helikopter. (Foto: TV 2)
HAVNET I ELVA: To kvinner ble sittende fast under vann da denne bilen havnet i elva i Egersund sentrum. Kvinnene ble fraktet til sykehus med helikopter. (Foto: TV 2)

Kvinne (42) omkom etter at bil havnet i elven

Kvinnen døde på sykehuset etter at bilen hun satt i, havnet i elva Lundeåna i Egersund fredag. Tilstanden er fortsatt kritisk og ustabil for datteren (15).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 42 år gamle kvinnen som fredag ettermiddag kjørte i elva i Egersund sentrum døde natt til lørdag på Haukeland universitetssykehus i Bergen, skriver sykehuset i en pressemelding.

Ifølge aftenbladet.se var det en mor og datter som satt i bilen.

De pårørende er varslet, men politiet har så langt ikke gått ut med navnene deres.

Tilstanden til den 15 år gamle jenta som satt i samme bil er fortsatt kritisk og ustabil. Hun får intensivbehandling ved sykehuset.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, og politiet fortsetter etterforskningen utover dagen.

TO ALVORLIG SKADD: Ei jente og ei kvinne ble fraktet med helikopter til Haukeland sykehus etter at bilen de kjørte havnet i elva i Egersund fredag kveld. Her blir de skadde fraktet om bord  i ambulanser på Grønneviksøren i Bergen. (Foto: Jan Kåre Gåsemyr / TV 2)
TO ALVORLIG SKADD: Ei jente og ei kvinne ble fraktet med helikopter til Haukeland sykehus etter at bilen de kjørte havnet i elva i Egersund fredag kveld. Her blir de skadde fraktet om bord i ambulanser på Grønneviksøren i Bergen. (Foto: Jan Kåre Gåsemyr / TV 2)

Lå under vann i over én time

Politiet satte inn store styrker da meldingen om bilen i vannet kom klokken 17.10 fredag ettermiddag. Dykkere fra en redningsskøyte like ved ulykkestedet kom raskt til og startet søk, men måtte ha assistanse fra en kranbil for å få de to kvinnene ut av bilen og opp fra vannet.

Det tok én time før bilen med de to var heist opp av den flomstore elven av en kranbil.

Ifølge et øyenvitne TV 2 snakket med fredag holdt bilen høy fart før den krasjet med en parkert bil og kjørte videre ut i elva.

– Kolliderte med parkert bil

Øyenvitne Odd Sverre Sagland forteller til TV 2 at bilen med de to kvinnene i kolliderte med en parkert bil før den fortsatte ut i elven.

– Den sneiet borti en BMW og fikk skrens. Så fortsatte den videre og havnet i elva der. Så drev den nedover elva, fortalte Sagland til TV 2.