Blir settestatsråd for fiskeriministeren (Foto: TV 2)
Blir settestatsråd for fiskeriministeren (Foto: TV 2)

Trond Giske blir settestatsråd for fiskeriminsteren

Giske blir settestatsråd i saker hvor fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er inhabil på grunn av sitt eierskap i Sinkaberg-Hansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kongen har i statsråd torsdag oppnevnt næringsminister Trond Giske som settestatsråd for fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.

Innhabil i flere saker

Oppnevnelsen gjelder saker i Fiskeri- og kystdepartementet der Berg-Hansen er inhabil på grunn av hennes og hennes families eierskap i firma Sinkaberg-Hansen AS, eller hennes tidligere verv.

Oppnevnelsen gjelder også saker der Berg-Hansen ønsker å fratre fordi omstendigheter medfører at hun er nær grensen for inhabilitet heter det i en pressemelding fra Statministerens kontor.

Omstridt statsråd

Det har vært mye støy rundt fiskeriministeren etter utnevnelsen i høst. Etter at hun hadde vært statsråd i bare noen dager ble det kjent at Berg-Hansens selskap var politianmeldt for omfattende lakserømming.

Senere ble habiliteteten hennes trukket i tvil, og derfor satte justisdepartementets lovavdeling på initiativ fra fiskeridepartementet i gang en granskning av Berg-Hansens habilitet.