Sandra Lyng Haugen
Sandra Lyng Haugen

Sandra Lyng Haugen med nye avsløringer

- Jeg har vært innlagt flere ganger, sier artisten om den tøffe tiden. Se video!

Den tidligere Idol-deltakeren er nå tilbake i rampelyset etter en lang pause.

Nylig ble det kjent at den unge artisten har lidd en knallhard kamp mot bulimi i årene bak sceneteppet.

Se video øverst i saken!

Les også: Tone Damli Aaberges hår tok fyr

- Det er ganske trist

Sandra, som har slitt med sykdommen siden hun var 13 år gammel avslører nå at det har blitt flere sykehusopphold som følge av spiseforstyrrelsen.

Dermed måtte plateselskapet tilpasse utgivelsen av hennes forrige album.

- Jeg har vært innlagt flere ganger faktisk, det har jeg ikke sagt før. Rett før mitt forrige album ble sluppet og jeg skulle på turne så utsatte de det to uker fordi jeg måtte på sykehus. Det er ganske trist egentlig, sier hun åpenhjertig i Waschera.

Likevel har ikke alltid plateselskapet vært like støttende. Sandra har også fått beskjed om å slanke seg før de ville utgi et av hennes album.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

sandra lyng haugen
sandra lyng haugen

- Idol reddet meg

Til tross for massivt mediekjør og stort press hevder likevel artisten at talentkonkurransen i 2004 ble hennes store redningsbøye.

- Idol reddet livet mitt – det er det beste som har hendt meg. Jeg har fått muligheten til å leve ut drømmene mine. Å synge har alltid gjort meg glad, legger hun til.

Se også video: Linni Meister: - Silikonpupper har aldri vært «in»

Vil hjelpe andre

sandra-idol 2004
sandra-idol 2004
På spørsmål om hvorfor hun velger å stå frem med historien først nå er svaret klart.

- Jeg gjorde det nå fordi jeg var lei av å holde en fasade og prøve å være noe jeg ikke er. Nå har jeg godtatt at mennesker er forskjellige, sier Sandra.

Hovedårsaken til at hun står frem er likevel ikke på grunn av hennes selv.

- Den største grunnen til at jeg gjorde det, er fordi jeg vil si til jenter at de ikke er alene, sier 22-åringen som mener at man ikke skal hige etter å være perfekt og «se ut som alle andre».

Personlige tekster

Under et av hennes sykehusopphold brukte hun tiden til å skrive låta «Hjemsøkt», som er hennes nye singel. Selv lurer hun veldig på hvordan den vil bli mottatt.

- Jeg er kjempespent. Dette er en veldig personlig låt. Jeg har ikke hatt lyst til å gå på fester eller løpere å stå å smile fremfor et kamera uten at jeg har hatt noe å levere, avslutter Sandra.

Finn flere saker på waschera.no