Nils Skutle  (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)
Nils Skutle (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)

Rosenborg-leder mener lønningene må ned

Rosenborg-leder Nils Skutle innrømmer at han mener spillerlønningene må ned - dersom ikke inntektene øker de nærmeste årene.

- Vi budsjetterte med underskudd i år og kommer til å gjøre det også neste år. Om vi ikke har utvikling i inntektene i tiden som kommer, må utgiftene i sportslig avdeling ned. De må stå i samsvar med omsetningen, sier Nils Skutle til Adresseavisen.

45 mill i lønninger
Han forteller at Rosenborg betalte ut 45 millioner kroner i lønninger. Både Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey gikk kraftig opp i lønn da de fornyet avtalene sine.

Nå er det Vadim Demidov som forhandler med RBK. Han har ikke vært lønnet spesielt høyt i Rosenborg til nå, men sammen med agenten sin, Jim Solbakken, går han nå inn for å bli lønnet på linje med spillere som inngikk avtaler da klubbene lønnet spillerne «om kapp» - altså før finanskrisen satte inn.

- For tre-fire år siden ble det satset stort fra åtte-ti klubber, blant annet ved hjelp av investorer. Det ble brukt mer penger enn mange hadde. Dette ga konsekvenser også for oss. Enten måtte vi være med eller senke ambisjonene. Jeg føler ikke at vi hadde så mange andre valg, sier Skutle.

- Agenter må skjønne det
- Generelt sett tror jeg nå at både agenter og spillere må innse realitetene. Gullalderen fra noen år tilbake er over i norsk fotball. Tilbakegangen merkes nå, og jeg synes at mange er litt trege når det gjelder å se den. Ingen er tjent med at klubber forsvinner på grunn av utgifter, heller ikke agenter, sier Nils Skutle.

Han sier også at med tanke på spillerlønninger bør tjenestetid i klubben og sportslig utvikling være faktorer som veier tungt.

(©NTB)