Dubai-frykt ga nedgang på børsen

Frykten for gjeldskrise i Dubai ga utslag på alle Europas børser torsdag – og også på Oslo Børs. Hovedindeksen endte på 349,16 poeng, et fall på 3,05 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle de store børsene i både Asia og Europa gikk tilbake torsdag på grunn av frykten for gjeldskrise i Dubai, som ble kjent onsdag. Nedgangen i Asia skaper også bekymring i Europa. Dollarverdien var torsdag på sitt laveste nivå sammenlignet med yen på 14 år.

Det var da også svært mange røde tall å se på Oslo Børs. Statoil falt med 2,73 prosent, Telenor 2,64, Yara 4,97 prosent og DnB NOR 5,15 prosent. Blant de få som opplevde oppgang torsdag, var DNO International, med en økning på 0,59 prosent.

Emisjoner i bioteknologiselskap preget også dagen på børsen. NorDiag og Diagenic meldte begge om at de har hentet penger i emisjoner, mens en storaksjonær i Biotech Pharma solgte alle aksjene sine, skriver E24. Biotech raste ned 15,68 prosent, Diagenic ned 10,03 prosent og NorDiag hele 41,18 prosent.

Prisen på nordsjøolje var torsdag ettermiddag nede i 77,05 dollar fatet ved børsslutt, mens den amerikanske lettoljen lå på 76,91 dollar. (©NTB)