barseljobb_0 (Foto: tv2)
barseljobb_0 (Foto: tv2)

Ammetåke med karrierefokus

Babygarden er Norges første barselgruppe for karrierekvinner.

– Unge mødre er verdifull kapital for virksomheter, sier HR-direktør i Bluegarden Norge, Sissel Sare.

- Ja takk, begge deler!

Sare mener at en av trendene i dagens samfunn, er at kvinner har et stort ønske om å få til utfordringene det er med å kombinere småbarn og karriere.

- Vi ser at kvinner idag fortsetter å jobbe, men mange blir stående stille og avstår fra å f.eks søke om lederstillinger.

For dagens kvinner bør det ikke være et spørsmål om å velge karriere eller barn, det er mulig å gjøre begge deler på en god måte, sier Sare.

Fembarnsmor

Sissel Sare understreker at dagens mødre ofte er unge, ambisiøse og har erfaringer som organisasjoner har bruk for.

- Vi tar kvinner og karriere på alvor og gir nye mødre et tilbud om å holde seg oppdatert og å bygge nettverk mens de er i permisjon.

Det vil bli gitt gode råd om hvordan man kombinerer jobb og barn på en god måte. Her stiller personalsjefen i en egen liga, hun er selv mor til fem barn.

- Dagens unge kvinner er heldige som jobber i Norge. Gjennom flere tiår har det blitt bedre og bedre tilrettelagt for småbarnsforeldre å kunne prioritere både jobb og barn.

Mitt viktigste råd er å benytte seg av den muligheten vi har, og ikke la barna gå foran jobben.

Eksklusiv gruppe

Bluegarden tok initiativet til å starte barselgruppa Babygarden til sine ansatte, men også til andre som ønsker å delta.

Det er et unikt og eksklusivt program med kun 8 deltakere i hver gruppe.

Felles for deltakerne er at de er kvinner, har baby og ønsker å fortsette sin karriere. Hver samling har et faglig innhold, med foredrag, diskusjoner og erfaringsdeling.

Og skulle du være i tvil; raping, gulping, bleieskift og amming er tillatt

Se innslaget med barselgruppa Babygarden her!

366184