Lommemann bukse, lommemann saken (Foto: Jens Christian Nørve/TV 2/)
Lommemann bukse, lommemann saken (Foto: Jens Christian Nørve/TV 2/)
lommefri bukse (Foto: Jens Christian Nørve/TV 2/)
lommefri bukse (Foto: Jens Christian Nørve/TV 2/)

– Her er buksene til Lommemannen

Politiet viste frem buksene til den antatte Lommemannen i retten torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Follo tingrett fikk torsdag formiddag se flere bukser med hull i som politiet har beslaglagt hjemme hos Erik Andersen (57).

– Kuttet opp med redskap

Politiet mener hullene i to av buksene har oppstått etter bruk av redskap eller har blitt revet opp. En Kripos-tekniker som har undersøkt buksene forklarte seg i formiddag for retten.

– Disse hullene mener vi ikke har oppstått som følge av slitasje, men her har man brukt et redskap, forklarte senioringeniør Knut E Sjåstad i Kripos.

En annen bukse som ble vist frem for retten hadde hull i lommeforet, men dette hullet var teipet igjen da politiet fant den hjemme hos Andersen. Kripos-teknikerne kan ikke fastslå hvordan dette hullet har oppstått.

Benekter at han laget hullene

Politiet mener Erik Andersen lokket unge gutter til å putte hendene ned i lommen hans. Han skal ha laget hull i lommene sine, og på den måten fikk han barna til å berøre kjønnsorganet sitt.

Andersen har erkjent delvis straffskyld for noen av tilfellene, men nekter straffskyld for alle overgrep før 2003.

57-åringen har tidligere forklart for retten at han ikke klippet hull i lommene sine.

– Jeg har aldri klippet hull i lommene for at noen skulle komme direkte inn. Det var slitasjehull i buksene. Noen fant dette hullet, og tok gjerne fingeren ned i hullet og utvidet det, forklarte Andersen i retten 3. november.