Pep Guardiola (Foto: CANAL PLUS/)
Pep Guardiola (Foto: CANAL PLUS/)

Guardiola er livredd skader

«Folk hadde drept meg», sier Barcelona-sjefen. Se video.

Pep Guardiola gjør sitt for at søndagens El Clásico mot Real Madrid skal bli historisk stjernespekket.

Real og Barcelona er ansett som de to største i spansk fotball og kommer fra de to største byene i landet.

Real Madrid har vunnet 68 ganger, Barcelona 60. Den statistikken vil Guardiola forbedre.

Zlatan Ibrahimovic (Foto: MANU FERNANDEZ/AP)
Zlatan Ibrahimovic (Foto: MANU FERNANDEZ/AP)

Tenk om jeg hadde gitt dem en plass i startelleveren og de hadde blitt skadet og ikke kunne spilt i Kiev - da ville jeg begått selvmord

QUIZ: Ta TV 2 Sportens spanskprøve

Selvmord
- Jeg tar jobben min veldig seriøst. Det er ikke mange ting jeg tar lett på i jobben min. Enkelt forklart er vi gode - blant de beste - med dem på laget, men risikoen var for stor. Forestill deg at jeg hadde brukt dem fra start, for det ble uavgjort i Kazan, uavhengig av resultatet her så vet vi at den siste kampen er avgjørende. Hadde de startet, blitt skadet og ikke kunne spilt kampen i Kiev, så hadde folk drept meg. Det hadde vært selvmord, sa han på en pressekonferanse etter 2-0-kampen mot Inter tirsdag kveld.

Se videovindu øverst i saken (tekstet)

Det siste var riktignok sagt med et glimt i øyet.

Barcalona har slitt med mange skader, blant annet på Messi, Ibrahimovic, Yaya Toure, Eric Abidal, Rafael Marquez og har måttet gi fra seg tabelltoppen til Real. Sjekk tabellen.

Frode Olsen følger spansk fotball: Les bloggen hans

Messi har hatt problemer med muskulaturen i venstre lår. Han satt på benken gjennom hele kampen mot Inter.

Barcelona møter Dinamo Kiev i den siste kampen i gruppe F i Champions League den 9. desember. De regjerende mestrene kan i verste fall ryke ut og dele skjebne med Liverpool - selv de leder gruppen.

Det skal imidlertid mye til: Ukrainerne må vinne minst 3-0 - samtidig som Inter slår Rubin Kazan.

FÅ OVERSIKT: Se tabellen her

Lyn-karriere
Guardiola var kaptein på Barcelona-laget som blant annet vant fire ligatitler på rad fra 1991 til 1994 og klubbens første Mesterliga-tittel i 1992. Han er født i Catalonia og har vokst opp et steinkast unna hjemmebanen Camp Nou.

Han ga seg som spiller i Barcelona i 2001, men kom tilbake som trener i 2007. Han trente Barcelonas B-lag til opprykk og avanserte til A-laget da Frank Rikjaard fikk sparken i fjor.

Guardiola snudde opp ned på det meste. Han kvittet seg med stjerner som Deco og Ronaldinho og innførte nye regler. I mai ble verket kronet med komfortabel seier i Mesterliga-finalen mot Manchester United.

Klarer han også å slå erkerivalen søndag?