Usain Bolt of Jamaica (C) crosses the finish line next to compatriot Asafa Powell  (Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / SCANPIX)
Usain Bolt of Jamaica (C) crosses the finish line next to compatriot Asafa Powell (Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / SCANPIX)

Bolt møter Gay i New York, London og Brussel

Usain Bolt og Tyson Gay, de to raskeste mennene på planeten, skal møtes i tre Diamond League-stevner neste år.

Reuters mener å ha fått bekreftet at de to skal løpe mot hverandre i New York 12. juni, i London 13. og 14. august og i finalen i Brussel 27. august. Totalt er det 14 stevner i Diamond League, og Bislett Games som går 4. juni, er det tredje stevnet i neste års serie.

Det blir også sagt at Asafa Powell, den tidligere verdensrekordholderen på 100 meter, kommer til å løpe i de fleste stevnene i Europa, deriblant på Bislett, men at han trolig kommer til å løpe mot de to andre i New York.

Det betyr at stevnet i New York, der også Andreas Thorkildsen skal delta, kommer til å få ekstra oppmerksomhet, dersom det blir det første og eneste stevnet ved siden av Brussel, som kommer til å få alle de tre toppsprinterne på startstreken.

Foreløpig har ingen bekreftet at de opplysningene Reuters bringer videre er sanne, men Tyson Gay sier at han skal møte Bolt tre ganger i løpet av den neste sesongen.

Verken Bolt, Tyson Gay eller Asafa Powell ville bekrefte overfor NTB i Monaco sist helg hvor de skal løpe neste år.

(©NTB)