Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete. (Foto: TV 2)
Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete. (Foto: TV 2)

Navarsete: – Ikke legg ned skoler

Mener kommunepolitikerne bør kutte andre steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) som ber lokalpolitikerne tenke seg om før de endrer skolestrukturen for å spare penger.

Hun vil ikke blande seg inn i lokal skolestrid, men har likevel en klar anbefaling til lokalpolitikerne som nå vurderer forslag om å legge ned skoler.

– Jeg ønsker at kommunene skal finne andre områder å spare penger på enn å gjøre skolenedlegging til budsjettsak, sier Navarsete til tv2nyhetene.no.

Se liste over hvilke skoler som trolig legges ned her.

Hun ber lokalpolitikerne heller lete etter penger andre steder, for eksempel gjennom å jobbe for å redusere sykefraværet i kommunene.

– Om kommunene kutter sykefraværet med en prosent, utgjør det 1,5 milliarder kroner, sier hun.

– En tøff jobb

Navarsete som leder i Senterpartiet gikk til valg på at skoler i nærmiljøet bidrar til å skape trygge rammer og derfor ønsker en desentralisert skolestruktur.

– Det er opp til det enkelte kommunestyre å legge struktur på sine tjenester, min jobb er å sikre at de skal ha handlingsrom, sier Navarsete til tv2nyhetene.no.

Hun innrømmer at mange lokalpolitikere står foran tøffe valg når de behandler budsjetter.

– Det er tøff jobb å være lokalpolitiker, jeg skal gjøre min del i å prøve å gi de rammene som gjør at en kan gjøre gode valg, men det å husholdere ut fra de pengene man har til en hver tid, det er et lokalpolitisk ansvar, sier Navarsete.

Gikk på liten skole

Kommunalministeren har selv erfaring med å gå på en liten skole med få elever. Hun er ikke sikker på at alle skoler bør beholdes for enhver pris.

– Jeg har selv gått på en liten skole med tre elever i klassen og vel, vel. Det har sine sider når det blir så få elever i klassen og det kan være at en ser på det, sier Navarsete.

Som tidligere lokalpolitiker har kommunalministeren også vært med å vurdere forslag om å legge ned skoler.

– Jeg tror de fleste lokalpolitikere ønsker å opprettholde skolene der det kan være elevgrunnlag, sier Navarsete.