sumo_lyn
sumo_lyn
Lyn (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/Scanpix)
Lyn (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/Scanpix)

Torsdag er D-dag for Lyn

Oslo-klubben kan være historie.

Klarer Lyn å hente inn seks millioner på ett døgn?

Torsdag kveld samles styret i fotballklubben Lyn for å avgjøre om det er grunnlag for å fortsette driften eller om den tradisjonsrike klubben skal ta den tunge veien til skifteretten.

Lyn trenger i alt 17 millioner kroner for å oppnå positiv egenkapital. Hittil er det kommet inn vel 11 millioner kroner.

Klubbens eksistens avhenger av om de klarer å skaffe seks millioner kroner innen styremøtet starter for å unngå å bli slettet fra fotballkartet.

I kulissene jobbes det febrilsk med å samle inn penger.

Olja Lyn
Onsdag kom Lyns Venner og investeringsselskapet Olja Lyn med en siste, fortvilet bønn om hjelp.

Alle Lyn-venner ble bedt om å garantere for 10.000 kroner. Dersom mange nok slo til håpte de at det skulle være mulig å få inn minst én million kroner.

- Det er mange med hjertet i Lyn som nå har kommet ned fra gjerdet og tegnet en andel. Både enkeltpersoner, private spleiselag og firma har bidratt, sier styreformann i Olja Lyn, Odd Karlsrud til TV 2 Sporten.

Men det er fortsatt et stykke vei igjen for å nå målet.

- Det haster
- Den spontane aksjonen vi dro i gang i går har så langt ført til garantier for rundt 200.000 kroner. Nå håper vi at flere Lyn-venner bidrar. Det haster, sier Karlsrud.

Han er betinget optimist før morgendagens skjebnemøte.

- Jeg håper egentlig at de kan utvide fristen en måned slik at de prosessene som nå er i gang for å samle inn penger kan fullføres, sier Karlsrud.