Gamst Pedersen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Gamst Pedersen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Ernst Pedersen  (Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg/SCANPIX)
Ernst Pedersen (Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg/SCANPIX)

Omkamp om Gamst-gevinst

Pappa Ernst Pedersens krav om en andel av Tromsøs gevinst etter salget av sønnen Morten til Blackburn har passert 2.3 millioner kroner.

Tromsø (TV 2 Sporten): I dag stilte han i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø til omkamp etter at hans krav ble vurdert og avvist i Nord-Troms tingrett.

Tingretten tok feil!

- Der skjønte de ikke hva saken dreide seg om. Nemlig om Ernst Pedersen hadde en avtale om en slik andel eller ikke. Ferdig med det, sier Gamst-pappa Ernst sin advokat, Brynjar Østgård.

Under behandlingen i tingretten framkom det opplysninger om at agent Rune Hauge i 2004 hadde representert samtlige involverte parter i overgangssaken, Blacburn, Tromsø og Morten Gamst Pedersen.

Dette var også et tema i lagmannsretten i dag.

Ernst Pedersen  (Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg/SCANPIX)
Ernst Pedersen (Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg/SCANPIX)

Hauges mange hatter

- Hvis man ser på agentregelverket så kan man stille spørsmål ved hvor mange interesser som har vært representert av impliserte parter, sier Tromsøs advokat og tidligere klubbformann Jens Johan Hjort med klar adresse til agent Hauge.

Ernst Pedersens krav er med renter nå oppe i over 2,3 millioner kroner, og han mener å kunne dokumentere sitt krav bedre enn i tingretten, der han altså tapte.

Ulseth vitner

Blant de nye vitnene i denne runden er tidligere sportssjef Tore Rismo og Tromsø-trener Otto Ulseth.

Han skal visstnok ha overhørt samtaler som kan kaste nytt lys over saken. Rismo skal i følge det TV2 erfarer ha vært den som hadde gjort de avataler Ernst Pedersen hevder å ha hatt med Tromsø, og som skulle sikre han og familien fem prosent av en overganssum ved klubbskifte.