Statoil legger ned fabrikk på Nesodden

Statoil har bestemt seg for å legge ned smøreoljefabrikken på Fagerstrand på Nesodden. 34 ansatte mister jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er økonomiske nedgangstider som gjør at Statoil ønsker å kvitte seg med en av sine to skandinaviske smøreoljefabrikker. Valget sto mellom å legge ned på Fagerstrand eller Nynäshamn i Sverige med 45 ansatte.

– Nedstengning av produksjonen vil skje gradvis, anslagsvis ett til to år. Det betyr at ingen vil miste jobben på kort varsel. Vi vil bruke tiden til å hjelpe våre medarbeidere med å finne nye jobber eller tilby omplassering til nye stillinger i selskapet, sier direktør Hans-Olav Høidahl i Energy Operations i Statoil.

Han mener en sentralisering av produksjonen i Skandinavia skaper en langsiktig strategisk fordel i det europeiske smøreoljemarkedet.

Fabrikksjef Audun Oddvar Veiby sier han hadde forberedt seg på begge utfallene.

– Skulle det gå den gale veien, er jeg glad for at vi jobber i et stort selskap som har virkemidler overfor dem som rammes, sa Veiby til NRK før allmøtet onsdag. Han tror mange av de ansatte nå kan få jobb i andre deler av Statoil.

Fagerstrandfabrikken produserer årlig rundt 23 millioner liter smøreolje til industri, transportsektor og offshore. (©NTB)