Tiden renner ut for Uniol

- Tiden renner ut for Uniol, konstaterte styreleder Øystein Haslum etter møtet med næringsminister Trond Giske (Ap) onsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsråden møtte Uniols styreleder i Stortinget, men hadde ifølge Haslum ikke noe nytt å komme med. Dermed tyder mye på at fredagens styremøte vil vedta en nedleggelse av bedriften.

- Vi fikk imidlertid gjort rede for vårt syn, slik at regjeringen ikke kan komme i ettertid og påstå at den ikke visste hva den gjorde, sier Haslum.

- Jeg gjorde det klart at Stortinget kommer til å vedta avgiften slik den er foreslått av regjeringen. Samtidig redegjorde jeg for andre statlige støtteordninger bedriften kan søke om, sa Giske etter møtet.

- Da vi gjorde beslutningen om å sette i gang, fikk vi forsikring fra alle partiene som var med på klimaforliket i Stortinget, om at rammebetingelsene ikke ville endre seg og avgiftsfritaket ligge fast. Det var på dette grunnlaget våre eiere gjorde sine investeringer. Vi fikk ikke vite noe på forhånd om at avgiftsfritaket ville bli fjernet, sier Haslum. (©NTB)