JohanOlavKoss1024x576SCANPIX (Foto: Bjørnflaten, Thomas , © PEK )
JohanOlavKoss1024x576SCANPIX (Foto: Bjørnflaten, Thomas , © PEK )

Johann Olav Koss inn i trenerteamet

Jarle Pedersen overtar skøytelandslaget etter Peter Mueller. Johann Olav Koss blir assistenttrener.

VIDEO: Se hva Jarle Pedersen sa om jobben som landslagssjef i videovinduet øverst i saken!

Flesland/Bergen (TV 2 Sporten): Det ble bekreftet av Norges Skøyteforbund på en pressekonferanse i Bergen onsdag ettermiddag. Pedersen (54) er utdannet fysioterapeut og kommer fra jobben som hovedtrener for Fana IL, hvor han har brakt frem en rekke meget lovende løpere.

Les også: Bøkko vil ha Mueller ut sesongen
Les også: Aambø utelukker ikke Mueller i OL
Les også: - Muellers uttalelse var et kontraktsbrudd

Sportssjef Øystein Haugen, utviklingssjef Lasse Sætre og fysioterapeut Michael Stöberl fortsetter i sine tidligere roller. Petter Andersen får en utvidet rolle som servicemann. Johan Kaggestad er Olympiatoppens ressursperson i teamet.

- Skøytehjertet mitt gjorde at jeg sa ja. Jeg har de siste årene trent i Fana, og det sier seg selv at det ikke er lett å si nei når du får en slik utfordring!

- Fikk vår A-løsning
Den nye hovedtreneren Jarle Pedersen er opprinnelig fra Kåfjord i Alta, men er bosatt i Bergen. Pedersens største oppgave som landslagssjef blir å lede utøverne i Vancouver-OL i 2010.

- Han beholder stammen i det trenerteamet vi har hatt før. Men han har fått med seg Johann Olav Koss. Det må vel sies å være et scoop, et skikkelig kupp! Vi har fått inn en skikkelig ressursperson, sier Olympiatoppens Johan Kaggestad.

Han sier følgende om den nye hovedtreneren:

- Pedersen skal videreføre det arbeidet Peter Mueller startet med frem mot OL. Han representerer ikke en helt ny trenerfilosofi, for å si det sånn. Gode trenere vokser ikke på trær. Jeg er veldig glad for at vi fikk til A-løsningen vår.

Se hva Johan Kaggestad sa om landslagets nye trenerteam (artikkelen fortsetter under):

363739

- Skøytehjertet gjorde at jeg sa ja
Løperne som er tatt ut til å gå verdenscupløpene i Calgary og Salt Lake City reiser til USA allerede torsdag.

- Nå har vi lagt en vanskelig prosess bak oss og retter fokus mot det sportslige og prestasjonene som skal gjøres på isen, sier Jarle Pedersen.

Og legger til:

- Skøytehjertet mitt gjorde at jeg sa ja. Jeg har de siste årene trent i Fana, og det sier seg selv at det ikke er lett å si nei når du får en slik utfordring. Men det er midt i en sesong, det er press fordi det er OL. Men i idretten har vi noe som kaller en flytsone, sier Pedersen på pressekonferansen.

Han kjenner utøverne godt fra før.

- Det var viktig å få på plass en ny trener nå, før vi reiser til Canada, sier den nybakte skøytetreneren.

VIDEO: Se hva Jarle Pedersen sa om jobben som landslagssjef i videovinduet øverst i saken!

Jarle Pedersen (Foto: TV 2/)
Jarle Pedersen (Foto: TV 2/)

Glad for å få med seg Koss
Han er glad for å få med seg skøytelegenden Johann Olav Koss med i trenerteamet.

- Han har mye å tilføre landslaget. Koss har fulgt godt med i skøytesporten de siste årene, og kjenner miljøet godt, sier han.

Johann Olav Koss (41) er internasjonal leder av Right to Play. Han er en av de største utøverne norsk idrett har hatt, og vant han blant annet fire OL-gull, hvorav tre på Lillehammer 1994.

Koss vil fungere som assistenttrener ut sesongen 2009/2010 og er i den perioden permittert fra sin stilling i Right to Play.

- Jeg har takket ja til å bidra med min tidligere skøyteerfaring i en utfordrende situasjon for Norges Skøyteforbund, sier Johann Olav Koss.

- Jeg håper å kunne bidra til å videreføre det sportslige fokuset løperne jobber med for kommende konkurranser og oppkjøring mot OL i Vancouver.

Johan Olav Koss (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Johan Olav Koss (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

VIDEO: Se hva Jarle Pedersen sa om jobben som landslagssjef i videovinduet øverst i saken!

Deltok i OL
Som aktiv gikk Jarle Pedersen for Bossekop Ungdomslag, og han var norsk OL-deltaker i Lake Placid i 1980, der han sikret seg ett olympisk poeng gjennom sjetteplassen på 500 meter. Det var for øvrige i det samme OL Bjørg Eva Jensen vant gull på 3000 meter for kvinner og tidligere skøytepresident Terje Andersen klarte bronsen på 1500 meter for menn.

Peter Mueller som har vært norsk skøytetrener siden 2003, ble sparket mandag etter å ha kommet med trakasserende uttalelser rettet mot Maren Haugli etter verdenscupløpene i Berlin tidligere i høst.

Se hele mandagens pressekonferansen i opptak her (artikkelen fortsetter under):

363472