ran_sms (Foto: TV 2)
ran_sms (Foto: TV 2)
Den norsk iranske mannen ble i 2005 dømt til seks og et halvt års fengsel for underslag, bedrageri, forfalskning, trusler og for å ha gitt uriktige selskapsopplysninger.  (Foto: TV 2)
Den norsk iranske mannen ble i 2005 dømt til seks og et halvt års fengsel for underslag, bedrageri, forfalskning, trusler og for å ha gitt uriktige selskapsopplysninger. (Foto: TV 2)
ran_sms (Foto: TV 2)
ran_sms (Foto: TV 2)

Ransoffer utlover dusør på 500.000 kr

Norsk-iransk forretningsmann hevder han ble ranet av fire maskerte menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En norsk-iransk forretningsmann som ble ranet av fire maskerte menn natt til onsdag, utlover en dusør på 500.000 kroner til den som kan gi tips om gjerningsmennene.

Det var klokken 23.50 tirsdag kveld at politiet fikk melding om hendelsen i Huitfeldts gate i Oslo. En forretningsmann ringte politiet og fortalte at han var blitt utsatt for slag og spark og senere ranet av fire maskerte menn som kom stormende inn i leiligheten.

Det var også en kvinne i leiligheten da fire menn stormet inn.

Sendte tekstmelding etter ranet

TV 2 har fått tilgang til en tekstmelding som offeret sendte ut til flere av sine venner i natt:

BLE RANET: Denne tekstmeldingen sendte den norsk-iranske forretningsmannen natt til onsdag. (Foto: Kjell Persen)
BLE RANET: Denne tekstmeldingen sendte den norsk-iranske forretningsmannen natt til onsdag. (Foto: Kjell Persen)
«Til alle mine venner: Ikke ring tilbake om du ikke har relevant info. Vi ble utsatt for ran i natt. Tre pakistanere cirka 25 år og en ukjent mann. Jeg tok finlandshette fra den ene. N.N bet hånden til den andre. De rømte uten å ta noe. Dusør med ordentlig info som fører til pågripelse er 500.000. Ikke ring for å spørre hvordan jeg har det etter å sloss med fire menn. Jeg vil ha dem», står det i tekstmeldingen fra forretningsmannen.

– Jeg kan bekrefte at begge to er kjent av politiet fra før, sier politiadvokat Sven T. Røer til TV 2.

Han opplyser at begge ofrene bærer preg av å være utsatt for vold, spesielt mannen som har både sår og bruddskader, sier Røer.

Da politiet ankom leiligheten hadde gjerningsmennene akkurat forlatt åstedet.

Tidligere dømt, mistet legetittelen

Den norsk-iranske mannen ble i 2005 dømt til seks og et halvt års fengsel for underslag, bedrageri, forfalskning, trusler og for å ha gitt uriktige selskapsopplysninger.

Han ble dessuten fradømt retten til å praktisere som lege for alltid, og måtte betale 10,6 millioner kroner til statskassen.

Mannen var leder av en stiftelse som drev med barnevern og botilbud til voksne psykiatriske pasienter.

Da rettssaken mot mannen startet i Oslo tingrett i september i 2004, var sikkerhetstiltakene strenge fordi politiet hadde fått informasjon om konkrete planer om å befri mannen ved å skyte ham fri fra rettssalen.