tjostolv_moland (Foto: TV 2)
tjostolv_moland (Foto: TV 2)

Moland og French frykter de aldri kommer hjem

Tjostolv Moland og Joshua French frykter mer sykdom og at de ikke skal komme til Norge igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begge har vært alvorlig syke og frykter de vil rammes igjen. De sitter fengslet i Kongo, dømt for å ha skutt og drept den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo.

Forteller sin historie

I en dokumentar som vises på TV 2 onsdag kveld, forteller de to drapsdømte nordmennene sin versjon av episoden som førte til at Kasongo mistet livet på en øde landevei. Bilen de kjørte i hadde stoppet.

– Vi stiller oss da foran bilen på høyre side, fire-fem meter unna på høyre side ved grøfta, og står og urinerer. Det vi hører da er et skudd som kommer fra siden av bilen. Og jeg vil påpeke at jeg hørte veldig tydelig de to på planet gå av noen sekunder før det skjedde, sier Joshua French til TV 2.

Se Dokument2 på TV 2 tirsdag klokken 21.40.

Forstår folks skepsis

Moland og French innrømmer at de har gjort mye dumt. De forstår at folk er skeptiske til dem. Men de avviser at de er skyldige i drap.

– Vi er definitivt ikke A4 – greit nok. Men vi har faktisk ikke gjort noe galt, sier Tjostolv Moland.

Intervjuet til dokumentaren er gjort idet Tjostolv Molands mentale helse er i ferd med å svikte. Det var Molands åpenbare helseproblemer som fikk Molands mor, Mathilde Moland, til å besøke sin dødsdømte sønn i Kongo.

Se reportasjen øverst i artikkelen

Klipp fra dokumentaren:

363618