Den norske investoren Bård Eker var interessert i å overta Saab, men nå er avtalen gått i vasken.   (Foto: TV 2)
Den norske investoren Bård Eker var interessert i å overta Saab, men nå er avtalen gått i vasken. (Foto: TV 2)

Saab-kjøpet er avlyst

Koenigsegg bekrefter at forhandlingene med GM har brutt sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Koenigsegg opplyser at det ikke blir noe kjøp av den svenske bilprodusenten Saab etter at forhandlingene med General Motors (GM) ikke førte fram.

I juni ble det kjent at GM hadde inngått en intensjonsavtale med Koenigesegg Group om salg av Saab.

Les også: Derfor gikk Saab-drømmen i vasken

Manglet 3 mrd sek

Den norske investoren Bård Eker er en av fire eiere i Koenigesegg Group, og gjennom direkte og inndirekte eierskap ville han kunne sitte med 23, 5 prosent av aksjene i gruppen som kontroller Saab. Da Koenigsegg signerte avtalen med GM i august, ble det gjort kjent at det fortsatt manglet 3 milliarder svenske kroner før salget kunne gjennomføres.

Nå er altså forhandlingene brutt.

«Koenigsegg Group AB meddeler i dag at forhandlingene om kjøp av SAAB Automobil AB har blitt avsluttet», melder Koenigsegg i en pressemelding ifølge E24.no.

For stor risiko

Administrerende direktør Christian von Koenigsegg sier i en uttalelse at kjøpet er for risikofylt.

– Vi beklager at vi etter seks måneders intensivt og målrettet arbeid har kommet til den smertelige og vanskelige beslutningen at vi ikke kan gjennomføre kjøpet av Saab Automobile, heter det i uttalelsen.

– Dessverre har forsinkelsen i sluttfasen av handelen resultert i risiko og usikkerhet som hindrer oss i å gjennomføre en fremgangsrik forretningsplan for nye Saab Automobile, sier han ifølge.

Skuffelse i USA

Også hos GM er skuffelsen stor.

– Vi er helt klart lei oss over at Koenigsegg har besluttet å trekke seg fra forhandlingene, sier konsertsjef Fritz Henderson, ifølge Tv-stasjonen CNBC.

Statssekretær Jöran Hägglund i næringsdepartementet sier til svenske at han foreløpig ikke har noen kommentar til saken.

(©NTB/tv2nyhetene.no)