(Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
(Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

FN lanserer mannsnettverk mot kvinnevold

Vil ha menn på banen for å bekjempe vold mot kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver tredje kvinne i verden blir utsatt for vold eller trusler. FNs generalsekretær Ban Ki-moon lanserte mannsnettverket i FN-bygningen i New York tirsdag.

Storberget er med

Med på podiet var justisminister Knut Storberget, som er invitert av Ban til å delta i nettverket.

– Dette har vært en arena som i veldig stor grad har vært preget av kvinner. En av de store utfordringene våre er å få menn på banen, sa Knut Storberget til NTB kort tid før lanseringen.

Nettverket blir del av generalsekretærens kampanje mot vold mot kvinner, «UNITE to end violence against women», som ble lansert i 2008.

Lanseringen skjer i forbindelse med Den internasjonale dagen for bekjempelse av vold mot kvinner, som er 25. november.

LES OGSÅ: Eneles (12) ble solgt som slave

Norsk innsats

Utenriksdepartementet offentliggjorde tirsdag at Norge vil gi 60 millioner til kamp for kvinners rettigheter. Av disse vil 40 millioner går til FNs innsats mot kjønnslemlestelse og vold mot kvinner i utviklingsland, og 20 millioner kroner til FNs nye likestillingsfond.

– FN spiller en viktig rolle i å mobilisere til bred og samordnet innsats mot alle former for kjønnsbasert og seksualisert vold. Vi ønsker å støtte FN i dette viktige arbeidet, blant annet for å bekjempe seksuelle overgrep brukt som våpen i konflikter, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding tirsdag.

(NTB/tv2nyhetene.no)