Jonas Holøs (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Jonas Holøs (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Nordmann aktuell for NHL

Färjestads Jonas Holøs nær kontrakt med Colorado Avalanche.

Jonas Holøs (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Jonas Holøs (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

- Fortsetter han å spille som han gjør kommer han til å tilbys kontrakt, sier Colorado-speider Anders «Masken» Carlsson til Aftonbladet.

22-åringen fra Sarpsborg gikk fra Sparta til Färjestad før forrige sesong - og har gjort stor suksess i svensk hockey. Backen vant både serien og SM med sin nye klubb, og ble kåret til sesongens viktigste nye spiller.

Hockey på tv2sporten.no: Se Lillehammer - Storhamar direkte kl. 19.00 i kveld

- Veldig god sjanse
Colorado draftet den norske landslagspilleren i fjor, og vil trolig benytte seg av muligheten til å hente den norske landslagsspilleren før de mister førsteretten neste år.

- Colorado er veldig fornøyd med utviklingen hans. De har lest min rapport, og til og med vært over og sjekket ham opp. Det er langt igjen til en NHL-kontrakt, men det ser veldig positivt ut, sier Carlsson.

- Han har en veldig god sjanse til å få en NHL-kontrakt om han fortsetter å spille som har gjort. Jeg håper han forlater Färjestad neste år, sier Colorado-speideren.

- Skal være en god kontrakt
Jonas Holøs selv sier han ikke reiser til USA for enhver pris.

- Skal jeg reise over skal det være en bra kontrakt der jeg føler at de vil satse på meg. Men samtidig er det kanskje den eneste sjansen jeg får, sier 22-åringen.

Holøs har spilt 28 VM-og OL-kamper for Norge.