Duncan Sandys og Fabian Stang felte treet i Østmarka tirsdag. (Foto: MORTEN HOLM/EPA)
Duncan Sandys og Fabian Stang felte treet i Østmarka tirsdag. (Foto: MORTEN HOLM/EPA)

Norsk julegran på vei til London

For 63. gang skal et norsk juletre pryde Trafalgar Square i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslos ordfører Fabian Stang og hans kollega Duncan Sandys var tirsdag med å felle juletreet som skal lyse opp i desembermørket i London.

Stang og Sandys, som er ordfører i bydelen Westminster i London, foresto første del av trefellingen med en togreps håndsag.

– Helt fantastisk

– Jeg synes det er helt fantastisk, og vennskapet vi har mellom Norge og Storbritannia som symboliseres av juletreet, er flott. Millioner av mennesker kommer til London i juletida, og de ser treet som står på Trafalgar Square. Vi er veldig takknemlige for vennskapet og for gaven, sier Duncan Sandys.

Som i fjor ble treet felt ved Ødegården i Østmarka. Treet skal tennes på Trafalgar Square i hjertet av London torsdag 3. desember.

Norsk julekonsert

Tradisjonen tro blir det dagen etter norsk julekonsert i kirken St. Martin's in the Field på Trafalgar Square. Blant utøverne i år er Ketil Bjørnstad, Anneli Drecker og Nils Økland Ensemble.

– Juletreet på Trafalgar Square symboliserer julen for oss i London, og vi ser fram til tenningen hvert år, sier Sandys.

Det er i år 63. gang et norsk juletre sendes fra Oslo til London. Treet er en gave til britene som en takk for hjelpen under 2. verdenskrig.

363611

(NTB/tv2nyhetene.no)