erlikoslo (Foto: TV 2)
erlikoslo (Foto: TV 2)

=OSLO - Julebok 09

Årets julebok fra =OSLO er klar for salg, med bidrag fra blant andre Wenche Myhre, Ane Dahl Torp og Lars Saabye Christensen.

I en ellers tung juletid, kan =OSLO sin julebok være svært viktig for mange av Oslos rusavhengige og vanskeligstilte.

- Det gjør veldig mye for meg. Jeg er avhengig av å kjøpe stoff hver dag, og før jeg fikk denne mulighetene var dagene mine veldig vanskelige. Nå har jeg muligheten til å tjene de pengene jeg trenger i løpet av en dag, både til stoff og mat.

I høyeste grad et mer verdig liv forteller Olav, som er stoffmisbruker og selger av =OSLO.

Om konseptet =OSLO

- Istedet for å legge penger i en kopp, produserer du noe for vanskeligstilte mennesker, så de kan tjene egne penger. Hele nøkkelen er at det er kvailitet, forteller ansvarlig redaktør Anlov Peter Mathiesen.

Konseptet blir også med hell kopiert av gatemagasiner i Bergen, Trondheim og Tromsø, i tillegg til vårt eget =Fredrikstad, forteller Mathiesen.

Julenummeret

Olav har bidratt i årets julebok med to historier om julen. Her forteller han blant annet om hvordan julen har vært opp gjennom livet. Kontrastene blir ekstra store i forhold til hvordan vi har det i jula, forteller Olav.

Den andre historien er et dikt om hvordan jula har vært de siste årene. -Kjæresten min og jeg har ikke muligheten til å planlegge som andre gjør. Men vi har hverandre, og det er det som er viktig, forteller han.

Kjendisene bidrar

Innholdet baserer seg på selgerenes egne tekster, som står for omtrent 60 % av innholdet. I tillegg invitereres kjente forfattere til å levere et bidrag.

I tillegg til Olav og flere av selgernes historier, bidrar Wenche Myhre, Ane Dahl Torp og Maria Bonnevie i årets julenummer.

Årets litterære bidrag er bla fra Lars Saabye Christensen, Jon Fosse og Are Kalvø.

Se innslaget med redaktør Anlov P. Mathiesen og selger Olav på God morgen Norge her!

363590