. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Spar tusener på flybillettene

Reiser du oversjøisk via London, kan du fort spare flere tusen på turen

For norske reisende kan det være mange penger å spare ved å bestille flybilletter fra London. Det er særlig de arabiske flyselskapene som presser prisene ned på interkontinentale reiser.

Det viser en minianalyse som reisesøkemotoren travelmarket.no har foretatt.

Se priseksempler nederst på siden.

Se også: Ryanair nektet 13-åring å fly hjem

Les også: Skal du fly med Norwegian? Les dette FØR du bestiller turen!

Les også: Flyselskapene lurer forbrukerne

Reisesøkemotoren travelmarket.no har valgt ut noen eksempler som dokumenterer de mulige besparelsene ved å foreta den oversjøiske delen av reisen fra London. Det krever bare at man er litt kreativ og at man bruker en søkemotor på Internett.

Reis via Gulfen

Det kan ofte lønne seg å velge et av de flyselskapene som ikke flyr direkte fra Skandinavia. Det er især arabiske selskaper som Emirates, Etihad og Gulf Air som står bak mange av de attraktive tilbudene.

Flyselskapene regnes som tre av verdens beste hva angår sikkerhet og service.

For eksempel koster en tur-retur-billett fra London Gatwick til Johannesburg 4.281 kroner med Emirates via Dubai. Den billigste tur-returen fra Oslo koster på samme avreisedager 6.963 kroner med SAS til Frankfurt og videre med South African Airways.

Halv pris

Et annet eksempel er destinasjonen Delhi i India. Gulf Air tilbyr reisen fra London Heathrow og tilbake for 2.981 kroner. Den rimeligste reisen fra Oslo på samme avreisedager er med Finnair via Helsinki til 5.511 kroner. Det skulle gi god margin for å betale flybilletten til og fra London.

Man kan også velge å kombinere reisen med et opphold i London uten at det gjør den samlede prisen høyere.

-De arabiske selskapene vinner i stadig større grad markedsandeler i Nord-Europa. Det er særlig til destinasjoner i Midtøsten, Afrika, Asia og Australia at selskapene er konkurransedyktige. Derfor er det viktig for forbrukerne å holde øye med flybillettmarkedet i London, en by som alle de arabiske selskapene har ruter fra, uttaler administrerende direktør Ole Stouby fra reisesøkemotoren travelmarket.no.

I alle eksemplene må man legge til en tur-retur Norge – London, men en slik billett kan alltid fås for under tusen kroner. Om få år blir det enda billigere: da vil blant andre Emirates åpne rute fra København.

Se Travelmarket. nos priseksempler her.