Claire Howarth ble brutalt drept av sin tilkommende ektemann.  (Foto: Politiet i Manchester)
Claire Howarth ble brutalt drept av sin tilkommende ektemann. (Foto: Politiet i Manchester)

Politimann drepte forloveden med hammer – iscenesatte bilulykke

Claire Howarth ble drept av sin tilkommende bare dager før bryllupet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Forshaw (27) ble mandag dømt til livstid for drapet på sin forlovede. Politimannen innrømmet drapet i rettssalen.

Slått med hammer

Claire Howarth døde på sykehuset etter en fingert bilulykke i Bolton, nord i England, 7. mai i år. Bare timer paret skulle fly til den karibiske øya St Lucia, hvor bryllupet skulle finne sted, angrep Forshaw forloveden med en hammer. Han slo henne minst fem ganger, melder den britiske avisen The Guardian.

Deretter bar han kvinnen ut av deres felles bolig, og inn i hennes BMW.

Han skal ha kjørt rundt en stund, før han plasserte forloveden, som på dette tidspunktet fortsatt var i live, i førersetet. Han satte seg i passasjersetet, trykket ned gassen på pedalen - og styrte bilen inn i en hekk. Så ringte han nødnummeret.

Ikke selvforsvar

Innrømmet drapet på forloveden.  (Foto: Politiet i Manchester. )
Innrømmet drapet på forloveden. (Foto: Politiet i Manchester. )
Da ambulansepersonell og politi ankom stedet, fortalte han at Howarth hadde kjørt uten setebelte. Men etterforskerne reagerte tidlig på at bilen hadde få skader.

Kvinnen ble fraktet til sykehuset i Bolton, hvor hun ble erklært død senere samme dag.

Ifølge den drapsdømte politimannen startet slåsskampen da han fortalte forloveden at han ikke ønsket å gjennomføre bryllupet. Hun ble rasende, og angrep han med hammeren. Han fremholdt at det var selvforsvar. Dette ble avvist av rettsmedisinerne.

Var utro med eksen

Ifølge aktor var Martin Forshaw fortsatt sammen med moren til hans fire år gamle sønn. Han skal ha følt at han ble dratt mellom eks-kjæresten og Claire Howarth.

Han skal ha holdt det nært forestående bryllupet hemmelig for kollegaene.

I likhet med forloveden var også Claire Howarth utdannet politi, og nettopp ferdig med prøvetiden. De to var bare sammen i ti måneder.