Beredskap oppe igjen hos Norsk Luftambulanse

Uenighet om lønn og arbeidstid gjorde at beredskapen på enkelte luftambulansebaser i Norge var svekket i fire dager. Nå er beredskapen normal igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enkelte av stasjonene kunne bare rykke ut med vanlig ambulanse i perioden, grunnet at Norsk Luftambulanse AS og Norsk Luftambulanses flygerforening ikke kom til enighet i årets lønnsforhandlinger.

Etter brudd i forhandlingene hos Riksmeklingsmannen, grep Arbeids- og inkluderingsministeren inn med tvungen lønnsnemnd. Nå er beredskapen oppe på normalt igjen for de ni basene drevet av Norsk Luftambulanse AS.

Partene går tilbake til normal drift igjen i påvente av behandling i lønnsnemnda i desember.

Fordi ingen flygere lenger ønsker å jobbe utover sin fastsatte turnus, er det problemer med å fylle opp ledige vakter på basene ut året, opplyser Norsk Luftambulanse.

- Ledelsen i selskapet jobber kontinuerlig med å skaffe flygere som kan dekke vaktene og er i dialog med helsemyndighetene om hvordan vi skal kunne sikre den beste totalberedskapen. Både helsemyndigheter og vi vil gjøre vårt beste for at eventuelle beredskapsavbrudd vil få minst mulig konsekvenser for den totale akuttmedisinske beredskapen, sier administrerende direktør Lars Tveitnes. (©NTB)