Dagligvarekjede vil starte egen kjøttproduksjon

Dagligvarekjeden Bunnpris varslet mandag ettermiddag at kjeden vil starte eget produksjonsanlegg for kjøttvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er første gang i Norge at en dagligvarekjede ønsker å overta eierskapet til kjøttproduksjonen selv. Den landsomfattende Bunnpris-kjeden er i dag en av Grilstads store kunder.

Bunnpris Møre har regien og ønsker å overta lokalene til Grilstad AS i Vestnesbukta i Møre og Romsdal, som Grilstad har besluttet å legge ned fra mars neste år. Foredlingsanlegget skal kun ha én kunde: Bunnpris selv.

- Ved å gå inn i produksjonen kan vi bli enda mer konkurransedyktige. Dessuten kjenner vi kjøttbedriften i Vestnes som en rasjonell kvalitetsbedrift gjennom alle år, sier kjøpmann Erik Berg i Bunnpris Møre til NTB.

For Nortura, Grilstad og de andre kjøttprodusentene i Norge kan det som nå skjer, neppe oppfattes som verdens hyggeligste nyhet.

- I utgangspunktet ønsker vi ikke å stikke kjepper i hjulene for noen, sier en diplomatisk konsernsjef i Grilstad, Odd Arne Dalsegg, til NTB. (©NTB)