Rykende ferske pepperkakehus i Bergen

Etter å ha fordøyd den sjokkerende nyheten om at deres egen pepperkakeby var blitt smadret, grep bergenserne til kjevlene igjen. Nye hus strømmet til søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De rykende ferske bakverkene ble levert på løpende bånd på Torgallmenningen. Kanskje kan byen åpnes på fredag, som planlagt.

– Engasjementet er fantastisk, sier Steinar Kristoffersen i foreningen Bergen Sentrum, som har ansvaret for pepperkakebyen.

– Alle elevene ved baker- og konditorlinjen og kokkelinjen ved Sandsli videregående skole stiller opp for å bake nye pepperkakehus de neste dagene, sier Kristoffersen til Bergens Tidende.

– Det er rett og slett ondskapsfullt, sier Harald til avisa. Familien var søndag i ferd med å bake en kopi av Fana kirke til byen.

Politiet har fått flere tips i saken, men har så langt ikke pågrepet noen. De har sikret tekniske spor, videoopptak og oppfordrer nå folk til å bruke nesa.

– De som står bak dette, må selv være fulle av pepperkakestøv. De må lukte lang vei, sier politioverbetjent Erik Sveås.

For å klare å bygge byen opp igjen på rekordfart, sendte sentrumsforeningen ut en katastrofemobilisering via Facebook søndag.

– For at vi skal få til verdens største og flotteste Pepperkakeby, ber vi om at alle bygger et pepperkakebyggverk – selv om dere allerede kanskje har levert inn et byggverk fra før. Vi håper at dere vil bli med på å løfte Pepperkakebyen fra ruinene, heter det på byens egen gruppe.

Bergensordfører Gunnar Bakke (Frp) har tro på en renessanse for Pepperkakebyen.

– Sånn som jeg kjenner bergensere, så blir det pepperkakeby i en eller annen form. Det blir mye baking i uka som kommer. Det spørs om jeg ikke må bake jeg også, sier Bakke til VG Nett. (©NTB)