TV 2 mener de får for lite penger fra kabelseksapene.  (Foto: Colorbox)
TV 2 mener de får for lite penger fra kabelseksapene. (Foto: Colorbox)

Nederlag for TV 2

TV 2 får ikke mer penger av kabelselskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 får i dag 53 øre fra selskapene Get og Canal Digital for hver husstand kanalen distribueres til. Det mener TV 2 er altfor lite i forhold til det kanalen tilfører selskapene, og har krevd en kraftig økning. I 2009 mener kanalen at 8,70 kroner per husstand per måned er rimelig.

Saken har vært til behandling hos Kabeltvistnemnda, og nå har nemnda avgjort saken i kabelselskapenes favør. Dermed justeres bare betalingen tilsvarende konsumprisveksten, som innebærer 56 øre i 2008 og 57 øre i 2009.

Konserndirektør Rune Indrøy, TV 2  (Foto: Scanpix)
Konserndirektør Rune Indrøy, TV 2 (Foto: Scanpix)

Vil kjempe videre

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 er skuffet over avgjørelsen, men sier at han ikke har gitt opp.

– Tvistenemnda har jo behandlet forholdene frem til utgangen av dette året. Vi vil jobbe videre med å få opp disse prisene i årene fremover, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

– Hva er neste skritt?

– Vi er i løpende dialog med Kulturdepartementet for å prøve å få gjort noe med disse tingene, sier Indrøy. Han påpeker at TV 2 får andre priser fra andre plattformer som satelitt og IP.

Det er priser som gjenspeiler at vi produserer mye norsk innhold. De prisene vi får i kabelanleggene kan ikke forsvare norsk innholdsproduksjon i det hele tatt.

Jubel hos motparten

Canal Digital er derimot tilfreds med avgjørelsen.

– Dette er en viktig seier for alle TV-distributører. For forbrukerne er effekten at vi kan fokusere på et enda bedre tjenestetilbud, sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen til na24.no.

TV-seere som mottar TV 2 via det digitale bakkenettet, på IP-tv eller via parabol, betaler mellom 15 og 26 kroner per måned for å se TV 2.