Tiltalt for drap uten at liket er funnet

Over fire år etter at Ann-Helen Karlsen (35) forsvant, har Riksadvokaten beordret drapstiltale mot den 38 år gamle ekskjæresten hennes. Noe lik er aldri blitt funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsadvokat Tormod Haugnes varsler at det kan bli nedlagt påstand om forvaring i inntil 21 år når rettssaken skal for retten på nyåret.

Trebarnsmoren Ann-Helen Karlsen fra Lillesand ble sist sett i live utenfor leiligheten til den nå drapstiltalte ekssamboeren sin i Tananger natt til søndag 6. mars 2005.

Noe lik er aldri funnet, men den tiltalte 38-åringens ekskone skal i avhør ha sagt at hun var til stede da Karlsen ble drept. Ifølge tiltalen, som ble forkynt for 38-åringen i fengselet søndag, skal han ha slått trebarnsmoren flere ganger i hodet med en hammer før han kvalte henne. Siden skal han ha tatt med den døde ut på sjøen hvor han senket henne på dypt vann med et betongelement.

Tross omfattende søk i sjøen rundt Tananger etter at opplysningene ble kjent for politiet, er det aldri funnet noe lik

Mannens ekskone lever i dag med hemmelig identitet og på ukjent adresse. 38-åringen er også tiltalt for drapsforsøk på henne og for flere voldtekter mot en annen kvinne i årene fra 1999 til 2002. Han skal også ha vært i ulovlig besittelse av flere våpen. (©NTB)