Militæret i den filippinske provinsen Maguindanao leter nå etter19 personer av en gruppe av 40 som ble kidnappet mandag. 21 er allerede funnet døde. Dette bildet er fra en militæraksjon i mai. (Foto: STR/AFP)
Militæret i den filippinske provinsen Maguindanao leter nå etter19 personer av en gruppe av 40 som ble kidnappet mandag. 21 er allerede funnet døde. Dette bildet er fra en militæraksjon i mai. (Foto: STR/AFP)

21 drept i gisseldrama på Filippinene

21 personer av en gruppe på 40 som ble bortført mandag er funnet drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Personene som var en del av en gruppe lokale politikere og journalister ble bortført mandag sør på Filippinene.

– Våre soldater kom fram til området der kjøretøyene til den bortførte gruppa sto. De hadde blitt skutt, sier generalmajor Alfredo Cayton i et radiointervju, melder nyhetsbyrået AFP.

Så langt har militæret funnet 21 drepte, og nå leter de i området for å finne resten av gruppen.

På vei til valgstyret

Cayton vil ennå ikke si hvem som står bak drapene, men oberstløytnant Romeo Branner har tidligere uttalt at det var bevæpnede menn tilknyttet en mektig politiker hadde kidnappet 40 personer, inkludert hans politiske rivaler og 20 lokale journalister.

Blant de kidnappede var kona til ordføreren av provinsen Maguindanao, Esmael Mangundadatu.

Gruppen på 40 var på vei til det lokale valgstyret, der Esmael Mangundadatu skulle melde på sin mann til guvernørvalget i mai neste år, da de ble kidnappet av bevæpnede menn.

Langvarige familiestrider

Mangundadatuklanen er kjent for en langvarig strid med familien til Maguindanaos sittende guvernør Andal Ampatuan, som politiet sier er kjent for å kontrollere sin egen private hær på rundt 100 soldater.

Det er Ampatuans sønn som blir beskyldt for å stå bak drapene.

Hevndrap og sammenstøt mellom rivaliserende politiske familier er vanlige i Maguindanao og andre deler av øya Mindanao. I tillegg har en lokal muslimsk opprørsgruppe kjempet for selvstendighet i flere tiår.

Filippinene er et svært farlig land for journalister. Flere hundre har blitt drept i løpet av de siste tiårene.