Soma-seier i byderbyet

Ragnvald Soma var blant banens beste spillere da Rapid Wien vant byderbyet mot Austria søndag med 4-1.

Ragnvald Soma (Foto: SAMUEL KUBANI/AFP)

Nordmannen hadde full kontroll i hjemmelagets midtforsvar, og hjemmefansen blant 17.800 tilskuere kunne glede seg over en svært fortjent seier. Steffen Hofmann ble dagens mann. Han satte inn både det første og det tredje målet på frispark.

1-0-målet var en grov tabbe av Austria-keeper Szabolcs Safar før fem minutter var spilt. Nikica Jelavic doblet ledelsen etter et drøyt kvarter, og Hofmann satte inn 3-0 helt i begynnelsen av annen omgang.

Gjestenes Jacek Bak ble utvist da han forårsaket det frisparket, og dermed var kampen mer eller mindre avgjort. Matthias Hattenberger reduserte, men Hamdi Salihi fastsatte resultatet til 4-1 helt mot slutten.

Det var 291. byderby i Wien, og Rapid har 121 seirer mot Austrias 105. Austria har ikke vunnet på Hanappi-stadion siden mai 2004.

Rapid er nummer to på tabellen, tre poeng bak Salzburg og to foran Austria, men med en kamp mindre spilt enn de to andre topplagene. (©NTB)

TOMÅLSSCORER: Steffen Hofmann jubler etter å ha scoret mot Austria Wien. (Foto: ROBERT ZOLLES/REUTERS)