Hans Trygve Kristiansen (tv) sammen med skøytelandslagets nye trener Peter Mueller (Foto: Støen, Rolf/SCANPIX)
Hans Trygve Kristiansen (tv) sammen med skøytelandslagets nye trener Peter Mueller (Foto: Støen, Rolf/SCANPIX)

Koss-trener vil vurdere landslagsretur

Hans Trygve Kristiansen kan være aktuell som ny landslagstrener i skøyter dersom Peter Mueller får sparken.

TV 2 Sporten (Bergen): På et ekstraordinært styremøte mandag avgjør Norges Skøyteforbund om Peter Mueller får sparken eller en irettesettelse for trakasseringen av Maren Haugli. Kristiansen er trolig en av kandidatene til å overta dersom amerikaneren må gå.

Kristiansen var landslagstrener i gull-alderen for norsk skøytesport på 1990-tallet og hadde hovedansvar for blant andre Johann Olav Koss. Suksesstreneren vil gå i tenkeboksen dersom han får spørsmål om å gjøre comeback.

- Da må jeg tenke grundig igjennom det. Men det er foreløpig kun hypotetisk. Først må det komme en henvendelse fra Norges Skøyteforbund, sier Hans Trygve Kristiansen til TV 2 Sporten.

- Har Skøyteforbundet tatt kontakt med deg?

- Nei, det har de ikke gjort.

Les også: Mueller får trolig sparken

Godt kjent med skøytekonflikten
Kristiansen driver for tiden ledertrening i næringslivet. Han jobber også med prosjekter i regi av Olympiatoppen, og har ansvaret for oppfølgingen av Sverre og Maren Haugli, skøyteløperen som Mueller skal ha trakassert seksuelt. Kristiansen bekrefter at han kjenner konflikten inngående.

- Det gjør jeg, den er jeg godt kjent med, sier Hans Trygve Kristiansen.

- Du har selv vært landslagstrener, hvordan vil du vurdere det Mueller har gjort?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Har ikke kjent på følelsen ennå
Kristiansen var landslagstrener i 10 år fra 1985 til 1995. På spørsmål om han er lysten på å komme tilbake i skøytemiljøet på fulltid, svarer Kristiansen følgende:

- Jeg har ikke kjent ordentlig på følelsen ennå. På en måte hadde det vært bedre å ikke visst hva man eventuelt gikk til, siden jeg har hatt jobben så lenge tidligere, sier Kristiansen til TV 2 Sporten.