egersundflom
egersundflom

Flomfaren i Egersund under kontroll

Men det er med forbehold om at det ikke kommer mer store mengder nedbør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Men familien som lørdag måtte evakuere boligen som sto i fare for å rase ut elva Lundeåne, kan tidligst flytte hjem mandag, sier operasjonsleder Tormod Rostøl i Rogaland politidistrikt til NTB.

Mer regn kan skape nye problem

Han tar forbehold om at det ikke kommer store mengder nedbør igjen, slik det gjorde lørdag. Vannstanden i elva Lundeåne sank lørdag litt utover kvelden, men så begynte det å regne igjen. Dermed måtte familien i den flomtruende boligen, to voksne og to barn, tilbringe natten på et hotell i byen.

Familiens hus sto i fare for å rase ut i elva etter at deler av grunnmuren ble vasket vekk. Men ved hjelp av store betongblokker lyktes det å støtte opp eller stabilisere boligen.

Les også: Flomofre i Egersund: – De sier det er farlig her

– Katastrofen avverget

Målestasjonen på Helleland viste søndag morgen en vannstand på 1,64 meter i elva. Fredag var vannhøyden 3,26 meter, opplyser informasjonsansvarlig i Egersund kommune, Leif Broch, til NRK.

– Katastrofen er nok avverget. Vi sover bedre nå, sier han.

Dersom bolighuset hadde rast ut, kunne det ha dratt med seg en gangbru og skapt en proppeffekt som igjen kunne ha resultert i en større flomkatastrofe i Egersund sentrum, ifølge Broch.

Se nyhetsinnslag med intervju med den evakuerte familien fra lørdag:

363271

(©NTB/Tv2nyhetene.no)