pepper fra ba_680 (Foto: BA / Magne Turøy)
pepper fra ba_680 (Foto: BA / Magne Turøy)

Ingen kameraer var rettet mot Pepperkakebyen

En strek i regningen for politiet i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter nattens skandalehærverk har politiet en vanskelig oppgave foran seg med å finne vandalene som ramponerte Pepperkakebyen på Torgallmenningen i Bergen.

Kamera for langt unna

For til tross for at Torgallmenningen er en av byens mest befolkede offentlige plasser på nattestid i helgene, har politiet bare ett overvåkningskamera på stedet.

– Det står på BT-huset og ligger altfor langt unna Pepperkakebyen til å fange opp noe i mørket, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Avhengig av tips

Politipatruljer på stedet har også undersøkt private videokameraer i butikker rundt Torgallmenningen, men ingen av dem kom tilbake med gode nyheter.

– Det ser ikke ut til at noen av kameraene er rettet mot stedet hvor gjerningspersonene tok seg inn i teltet, sier Lyssand.

Dermed er politiet helt avhengig av tips i saken.

– Vi oppfordrer alle som var i området i natt og kan ha sett noe om å ringe til oss på telefon 02800.

I mellomtiden er det samlet tekniske spor på åstedet. Disse vil imidlertid ta tid å analysere. Politiet har heller ingen konkrete mistenkte i saken.

Tradisjonsrik

Pepperkakebyen blir satt opp hvert år før jul i Bergen for å skape julestemning i byen, og er en nonprofit aktivitet som er helt gratis for alle barn og psykisk utviklingshemmede. Det er barn fra skoler og barnehager i Bergen som har bidratt og jobbet med å lage pepperkakehus til Pepperkakebyen.

Det er bygget cirka 1000 kakehus til årets pepperkakeby. Rundt 90 prosent av disse skal nå være fullstendig ødelagt etter at ukjente vandaler tok seg inn i Pepperkaketeltet natt til søndag. I tillegg har gjerningspersonene tømt et pulverapparat og malingsspann utover gulvet.