Marit Bjørgen (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)

Kalla nedkjempet Bjørgen

Charlotte Kalla nedkjempet Marit Bjørgen på siste etappe og gikk Sverige inn til seier på kvinnenes langrennsstafett søndag.

Beitostølen (TV2 Sporten): Bjørgen som gikk likt ut med den svenske fristilseksperten, mistet ryggen på Kalla etter tre kilometer inn på etappen. Og hun greide aldri å hente inn forspranget.

- Kalla gikk fort på akkurat det partiet jeg gikk fort på i går. Jeg ble nok litt stresset, og mistet fokus på teknikken. I en fellesstart er det vanskeligere å holde fokus bare på seg selv. Jeg ble bare gående og kave, sier Bjørgen til TV2 Sporten.

Trener Egil Kristiansen er enig.

- Marit gikk dårligere teknisk enn i går. Hun har fortsatt litt å jobbe med teknisk når hun går i felt. Det blir litt annerledes når folk går bak deg, og tråkker deg på skiene.

- Kjempehelg
Det var likevel ingen knust ankerkvinne som kom i mål. Hun tok forrige sesongs verdenscupvinner, Aina Kaisa Saarinen, i duellen om andreplassen. Og gikk bare drøye ti sekunder dårligere enn Charlotte Kalla, som vanligvis er blant verdens beste på fem kilometer fristil.

- Jeg synes det var et ok løp, og må bare akseptere at Kalla var bedre enn meg. Det er en grei påminnelse om at det ikke bare er å stille opp og vinne uten å gjøre ting riktig. Ingen trær vokser inn i himmelen, dessverre, smiler Bjørgen.

Med seier i går, og andreplass i dag oppsummerer Bjørgen helgen på Beitostølen slik:

- Det har vært en kjempehelg.

Vil til OL
Den som smilte bredest av de norske jentene etter stafetten var Vibeke Skofterud. Hun gikk Norge i ledelsen etter første etappe.

- Det var deilig å komme først til veksling. Jeg har gått noen førsteetapper tidligere, der jeg har tapt fem til ti sekunder. Nå holdt jeg helt inn, og det er bra, sier Skofterud til TV2 Sporten.

Slitu-jenta har stått utenfor landslaget i år, og hatt suksess med det.

- Jeg drømmer om å få ga stafett for Norge under OL, og håper dette løpet kan være med å bidra til det. Men jeg er nødt til å gå flere gode renn til vinteren for å greie det.

- Blir det vanskeligere for deg å komme til OL i og med at du er utenfor landslaget?

- Nei, det tror jeg ikke. Ledelsen behandler alle jente likt.