Pepperkakeby i Bergen knust av «idioter»

Bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag, ødela vandaler mesteparten natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år før jul pynter barna i byen flere hundre pepperkakehus som stilles ut i et telt på Torgallmenningen i Bergen sentrum. Lørdag gikk det med store mengder melis og pynt til årets over 600 kakehus. Da folk kom for å åpne utstillingen søndag morgen, fant de nesten alt ødelagt etter at noen hadde brutt seg inn i løpet av natten.

- Vi håper vi får tak i dem som har gjort dette. Personer som kan gjøre noe slikt, kan ikke kalles annet enn idioter, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt til NTB.

Den erfarne politimannen er opprørt over de meningsløse ødeleggelsene. Foruten å ha knust kakehusene har gjerningspersonene tømt et brannslukkingsapparat og sølt maling ut over i hele teltet på nærmere 200 kvadratmeter.

- Slik går ikke an. Det må ha vært vitner til dette. Torgallmenningen er aldri folketom natt til søndag og vi oppfordrer folk til å ta kontakt med politiet, sier Lyssand. (©NTB)