Roy Keane (Foto: TV 2/)
Roy Keane (Foto: TV 2/)

Keane slakter irenes dobbeltmoral

Lurer på hvorfor forbundet ikke tok initiativ til omkamp da Irland fikk tildelt et feilaktig straffespark i kvaliken.

Roy Keane har liten sympati for sine irske landsmenn etter handsskandalen som sendte Frankrike til fotball-VM på Irlands bekostning.

Se Keanes Irland-slakt i videovinduet over!

Dobbeltmoral
I stedet slakter han det irske fotballforbundet (FAI), og poengterer at irene selv fikk et uforståelig straffespark mot Georgia i VM-kvaliken.

Les også: Henry: - Jeg skjemmes over måten vi vant på
Les også: Beskylder Uefa for fransk konspirasjon

Keane spør imidlertid hvorfor irene selv ikke tok initiativet til en omkamp mot Georgia i VM-kvaliken, ettersom FAI har bedt FIFA om å få en omkamp mot Frankrike (noe FIFA for øvrig sier nei til).

- Det er den typiske irske FAI-reaksjonen. «Vi ble ranet. Det handler om spillets integritet». Det var i en av gruppekampene, jeg er sikker på at det var mot Georgia, hvor Irland fikk straffe. Det var en av de verste avgjørelsene jeg har sett. Den endret utfallet i kampen. Robbie (Keane) scoret på straffen og Irland vant kampen til slutt. Jeg husker ikke at det irske fotballforbundet sa at de burde få en omkamp etterpå, poengterer Keane.

Irland lå under 0-1 hjemme mot Georgia i VM-kvalifiseringskampen Keane omtaler, men etter 72 minutter fikk irene tidelt et straffespark. Hvorfor de fikk straffe er imidlertid ikke godt å si.

Se straffesituasjonen på YouTube (ekstern lenke)

- Ville vært irritert på forsvaret
Keane sier også at han ville ha slaktet det irske forsvaret fremfor Henry.

- Jeg er overrasket over oppstyret som har vært etter Henrys hands. Selvsagt handset han, men jeg ville fokusert på hvorfor de ikke klarerte ballen. Jeg ville vært mer irritert på keeperen og forsvarerne mine enn Thierry Henry. Hvordan kan du la en ball sprette inne i femmeteren? Hvordan kan du slippe Thierry Henry på utsiden av deg? Og om ballen spretter innenfor femmeteren ville jeg sagt «hvor i helvete er keeperen min?»

Se skandalemålet her:

362875