Over 20 drept i tre angrep i Afghanistan

Minst 23 mennesker ble drept i tre forskjellige bombeangrep i Afghanistan på den første dagen etter at Hamid Karzai ble tatt i ed som president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det alvorligste angrepet fredag skjedde i den sørvestlige Farah-provinsen, nær grensen til Iran, da en selvmordsbomber på motorsykkel sprengte seg selv i luften og tok 15 mennesker med seg i døden. Nesten 40 mennesker ble såret i angrepet. Myndighetene frykter tallet på drepte skal stige, fordi tilstanden til flere av de sårede er kritisk, ifølge offentlige tjenestemenn.

I en uttalelse fra presidentkontoret blir angrepet fordømt som «brutalt og utilgivelig». Nyhetsbyrået Reuters mottok en telefon kort tid etter angrepet der en person som angivelig representerte Taliban, sa at de ikke sto bak angrepet. Men ifølge provinsguvernører i Farah, Rohul Amin, nekter Taliban for skyld hver gang sivile blir drept.

I Kabul ble bilkortesjen til parlamentarikeren Abdul Rab Rasoul Sayaf angrepet, og fem av hans livvakter ble drept, mens han selv overlevde. Sayaf, som er en tidligere krigsherre, er en viktig alliert av president Karzai.

Det tredje angrepet skjedde i Khost-provinsen øst i landet. Tre sivile ble drept da en veibombe ble utløst og sprengte en bil i luften.

Fredagens angrep kommer samtidig som FNs barnefond (UNICEF) slår fast at Afghanistan er verdens farligste land å bli født i. (©NTB)