FUNNET OMKOMMET: Politimannen Bill Barker (44) ble fredag ettermiddag funnet omkommet etter at han falt i elven Derwent da en bro kollapset.
FUNNET OMKOMMET: Politimannen Bill Barker (44) ble fredag ettermiddag funnet omkommet etter at han falt i elven Derwent da en bro kollapset.

Politimann funnet omkommet etter brokollaps

Skulle passe på at ingen bilister kjørte over broen den kollapset i Nord-England fredag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningsmannskaper som leter etter en savnet politimann etter flommen i Nord-England fant fredag ettermiddag en død person.

Bill Barker (44) omdirigerte trafikk på Northside-broen nær byen Workington da broen kollapset fredag formiddag.

– Reddet liv da broen kollapset

– Han dirigerte bilister bort fra broen, reddet liv, da den tragiske hendelsen skjedde, sier assisterende sjefskonstabel Jerry Graham til SkyNews.

Den døde personen har nå blitt identifisert som den savnede politimannen.

– Det er med stor sorg jeg kan bekrefte at den omkomne som ble funnet på en strand ved Allonby er vår venn og kollega Bill barker, sier politisjef i Cumbria, Craig Mackey, til SkyNews.

Er du i flom-områdene? Tips oss på 02255 eller tips@tv2.no

Barker, som har jobbet som politimann i 25 år, forsvant i den strie Derwent-elven. Det dårlige været gjorde leteaksjonen etter firebarnsfaren vanskelig.

ENORME VANNMASSER: Kraftig regn førte til høy vannstand i Derwent-elven. (Foto: Peter Byrne/AP)
ENORME VANNMASSER: Kraftig regn førte til høy vannstand i Derwent-elven. (Foto: Peter Byrne/AP)

– Det var helt grusomt. Det var mye løse gjenstander som fløt rundt i elven som også skapte problemer, sier redningsleder kaptein Brian Ashbridge.

Uværet har også ført til at innbyggere i byene Workington, Cleator Moor og Harrington har hatt vanskeligheter med å ringe nødnummeret 999. Det er opprettet et alternativt nødnummer for mennesker rammet av flommen.

Flere funnet i god behold

Fredag morgen ble ti personer meldt savnet i området Cumbria, men disse ble senere funnet i god behold.

Et svært kraftig regnvær i løpet av kort tid, sammen med sterk vind, førte til oversvømmelsene som rammet det nordvestlige England, nordvestlige Wales og deler av Skottland torsdag kveld.

Det er landsbyene Cockermouth og Keswick som har blitt hardest rammet av uværet. Helikoptre og redningsbåter har blitt brukt for å redde ut omkring 200 mennesker fra landsbyene.

Fire broer har kollapset, veier har blitt sperret, skoler er stengt og busser og tog står.