Kvalte kona i søvne – ble frikjent

Brian Thomas hadde mareritt om at han var i slåsskamp med ungdomsgjeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brian Thomas ble frikjent i lagmannsretten i Swansea fredag etter at aktoratet henla saken mot ham, skriver Sky News.

59 år gamle Thomas innrømmet å ha kvalt kona Christine Thomas til døde i søvne mens han hadde mareritt under en campingtur i juli i fjor.

Drømte at han slåss med ungdomsgjeng

Ekteparet Thomas lå og sov i campingbilen på en rasteplass. Ut i de sene nattetimer ble de forstyrret av en ungdomsgjeng som lagde bråk utenfor.

Morgenen etter lå kona død i sengen ved siden av ham. Thomas ringte politiet og fortalte at han trodde han hadde drept kona i søvne. Det eneste han husket var at han hadde hatt et mareritt om at han havnet i slåsskamp med ungdomsgjengen.

– Dette var en veldig spesiell sak under meget spesielle omstendigheter. Vi valgte å henlegge saken mot ham etter å ha rådført oss med en psykiater. Det hadde ikke vært noen hjelp i å tvangsinnlegge Thomas på et psykiatrisk sykehus, sier aktor Iwan Jenkins ifølge Sky News.

Gikk mye i søvne

I retten kom det frem at Thomas led av automatisme, en lidelse som betegner en tilstand hvor all virksomhet foregår uten bevissthetens deltagelse.

Dette kom blant annet til utrykk i søvngjengeri og annen merkelig oppførsel i søvne.

– Han har alltid vært en elskverdig ektemann og familiefar. Dette er en veldig tragisk episode som har gått hardt inn på oss alle. Men min bror er en god mann, sa Brian Thomas` bror, Raymond, til pressen utenfor rettssalen.