Bande mistenkt for salg av menneskefett

En bande er mistenkt for å ha drepte mennesker og tappet fett fra likene deres, melder peruansk politi. Fettet skal ha blitt solgt på svartebørsen for bruk i kosmetikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre personer som er pågrepet, skal ha tilstått i alt fem drap, men banden kan ha drept langt flere mennesker, sier Jorge Mejia, leder i det peruanske politiets avdeling for bortføringssaker. Bare dette året er minst 60 personer forsvunnet i Huánuco-provinsen, hvor banden skal ha vært aktiv i tre tiår.

Én av de mistenkte skal ha fortalt i detalj hvordan fettet ble tappet fra ofrene: Først ble likene partert og de indre organene fjernet. Så ble torsoen hengt opp over stearinlys, slik at det varme fettet dryppet ned i baljer nedenfor.

To av de mistenkte bar på flasker med flytende menneskefett da de ble pågrepet, og de anslo selv verdien til 85.000 kroner literen, sier Mejia.

Fettet skal ha blitt solgt til mellommenn i Perus hovedstad Lima. Politiet tror det kan ha blitt solgt videre til kosmetikkselskaper i Europa.

Sakkyndige har lite tro på at det finnes en svartebørs for menneskefett, men vedgår at det kan anvendes i for eksempel hudkremer. (©NTB)