FERDIG: Trond Amundsen. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
FERDIG: Trond Amundsen. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Han overtar Kongsvinger

Trond Amundsen skal trene Kongsvinger i Tippeligaen.

Kongsvinger/Bergen (TV 2 Sporten): Kongsvinger skriver i en pressemelding at den nyopprykkede Tippeliga-klubben vil presentere lagets nye trener fredag ettermiddag.

Trond Amundsen overtar som hovedtrener de neste sesongene. Med seg som assistenttrener får han Øyvind Eide, som ledet Kongsvinger til opprykket i høst.

- Vi ser på Amundsen som en langsiktig løsning og har derfor blitt enige om en treårskontrakt med ham. Han har vist at han kan styre en klubb med få ressurser. Det blir viktig i KIL, som har et budsjett på 20 millioner kroner neste år, får TV 2 Sporten opplyst av Kongsvinger.

Eide overtok som hovedtrener da Tom Nordlie forsvant til Fredrikstad.

- Tiden med Tom Nordlie var utrolig lærerik, og nå ser jeg fram til en tilsvarende god prosess med Trond Amundsen. Vi har snakket sammen og har en god tone og god personlig kjemi. Hvis noen lurer på om jeg er skuffet, så er svaret at det er jeg ikke i det hele tatt. Jeg er komfortabel med situasjonen og gleder meg til neste år, sier Eide.

38 år gamle Amundsen har de siste sesongene trent Løv-Ham i Adeccoligaen. Han kom til klubben i 2006, og var før dette en del av trenerteamet i Kongsvinger i to år.

Tidligere VIF-trener Tor Ole Skullerud var også aktuell til jobben.

- Økonomi spilte ingen rolle i valget av trener. Vi valgte en langsiktig løsning, heter det fra KIL.

Øyvind Eide (Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix)
Øyvind Eide (Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix)