GROVE OVERGREP MOT BARN: Bistandsadvokat Tor Haug representerer en gutt i tiårsalderen som skal ha vært utsatt for seksuelle overgrep de siste tre månedene før en mann i 30 årene ble pågrepet.
.  (Foto: TV 2)
GROVE OVERGREP MOT BARN: Bistandsadvokat Tor Haug representerer en gutt i tiårsalderen som skal ha vært utsatt for seksuelle overgrep de siste tre månedene før en mann i 30 årene ble pågrepet. . (Foto: TV 2)

Grov overgrepssak i Bodø: – Enorm belastning for barna

Bistandadvokat advarer om at også etterforskningen av overgrepssaker er krevende for barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Bodø opplyste torsdag at de har siktet en mann i 30-årene for en rekke grove seksuelle overgrep mot barn. Overgrepene skal ha pågått siden 1997 og flere av de mindreårige guttene er fortsatt ikke identifisert.

Dette er trolig den mest omfattende overgrepssaken i Nord-Norge noensinne.

Både selve det seksuelle overgrepet, men også det å bli dratt inn i etterforskningen av en så alvorlig sak, er en enorm belastning for ofrene, mener bistandsadvokat Tor Haug.

– Det er klart at det er alvorlig for alle som blir trukket inn i en slik sak, sier han til TV 2.

Haug er bistandsadvokat til en gutt i tiårsalderen som skal ha vært utsatt for seksuelle overgrep de siste tre månedene før pågripelsen.

Kriseteam på plass

Gutten får nå hjelp av kommunens kriseteam.

– Barnet skjermes først og fremst gjennom sine pårørende. Dessuten har Bodø kommune har et kriseteam for å ta seg av de involverte dersom det blir nødvendig.

Politiet vil ikke si noen om antallet overgrep den siktede mannen kan ha begått, men sier at det dreier seg om «mange». Noen av overgrepene har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

Bekymrede foreldre kontaktet politiet

– Dette er en kjempealvorlig sak. Kanskje den mest omfattende i vårt politidistrikt noensinne. Den er gitt aller høyeste prioritet fra vår side, sa retts- og påtaleansvarlig ved Salten politidistrikt, Heidi Kløkstad, på en pressekonferanse torsdag.

Se hele pressekonferansen her.

Pågripelsen av mannen skjedde 9. november etter at bekymrede foreldre tok kontakt fordi de hadde funnet en mistenkelig melding på sønnens mobil. Hjemme hos mannen fant politiet store mengder bilder og film.

Mannen er ikke tidligere straffedømt, men har vært i politiets søkelys én gang tidligere.

Siktede har erkjent forholdene han har blitt konfrontert med. Hans forsvarer ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2.

363049